‘АПАРТАМЕНТ_И’ 

Тип: жилищен интериор
Площ: 117кв.м.
Проект: 2022г.
Етап:  Строителство

Проектът, за реновация на апартамент за младо семейство, включва основно преработване на функционалното разпределение на жилището.

 

Кухнята, стандартно за съвременния начин на обитаване, се премества в общото помещение и на нейно място се обособява кабинет за работа от вкъщи. Останалите две стаи, спокойно се превръщат в родителска и детска спалня, а банята се разделя на суха и мокра част.

 

Предизвикателство в проекта е овладяването на продълговатото общо помещение. За да бъде то добре усвоено, трапезарната маса се разполага в средата на стаята, в съчетание със специално проектиран кухненски остров с пейка. Така кухненската част плавно прелива в трапезария и дневна. Планът е симетрично решен, като остава достатъчно пространство за минаване от всички страни на масата.

Поради желанието на клиентите за присъствие на повече зеленина в хола, над трапезарната маса е предвидена висяща етажерка, захранена с капково напояване, прокарано в окачения таван. По този начин растенията стават основен декоративен елемент в дизайна на дневната, без да запречват преминаването.

Модулен диван и етажерка за книги с минималистичен дизайн в дневната, оформят кът за четене и за гледане на телевизия. Всички цветове в помещенията са светли, а съчетанието с дърво прави атмосферата по-уютна. При реновацията на апартамента се запазва и освежава настилката от дъбов паркет в дневната и спалните, а в коридора, банята и в кухненската част се полага гранитогрес с фигурални мотиви, който внася контраст в интериора и свързват визуално отделните помещения.

Откритата бяла тухлена стена в спалнята придава усещане за история на жилището и прави стаята светла и ефирна. Тоалетката е с мултифункционален дизайн, като междувременно може да бъде и допълнително работно място, без да нарушава естетиката на спалнята.

Гардеробите във всички спални имат сходен дизайн с четим цветен корпус. Мебелите имат сходен дизайн, но и своята индивидуалност, спрямо стаята. Дизайна на интериора цели да се постигне уют, без излишна декорация и пренатрупване на различни материали.